Campanyes

Jordi Cuixart

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, està injustament empresonat des del 16 d’octubre de 2017, actualment al Centre Penitenciari de Soto del Real (Madrid). Cuixart està acusat de rebel·lió per haver-se manifestat de forma cívica i pacífica el 20 de setembre de 2017 a Barcelona, al costat de milers de ciutadans més.

El seu empresonament, juntament amb el de Jordi Sànchez, Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Carme Forcadell, Dolors Bassa, Raül Romeva, Josep Rull i Jordi Turull, és una aberració jurídica i una violació dels drets humans, tal i com denuncien entitats com Amnistia Internacional i diversos juristes.

Una mobilització social contínua demana l’alliberament de tots els presos polítics, que actualment són jutjats sense garanties des del febrer d’aquest any 2019 després d’estar més d’un any en presó preventiva.

Per més informació visita

La declaració de Jordi Cuixart al Tribunal Suprem

Per mirar la declaració sencera de Jordi Cuixart fes clic aquí. 

Jordi Cuixart, president d'Òmnium Cultural

Jordi Cuixart i Navarro és el 10è president d’Òmnium Cultural, una entitat cívica fundada el 1961, amb més de 165.000 socis i 41 seus territorials, dedicada a la promoció de la llengua, la cultura, l’emancipació nacional, l’educació i la cohesió social.

Cuixart va néixer a Santa Perpètua de Mogoda (1975), fill de mare murciana i pare badaloní. És fundador i president d’una empresa dedicada al packaging.

“Cap presó ni cap sentència ens farà renunciar ni a la democràcia ni a la llibertat. Per això la meva prioritat no és sortir de la presó, sinó denunciar l’atac i la vulneració de drets a Catalunya i l’Estat espanyol.

Mai no podran empresonar les idees.”

Jordi Cuixart

Segueix @jcuixart a Twitter

Suports

Reprodueix vídeo

“Demanem justícia i llibertat”

Jody Williams, Noam Chomsky, Pep Guardiola, Angela Davis, Ben Emmerson, Bill Shipsey i Martín Caparrós Set personalitats internacionals demanen la llibertat dels presos polítics
Reprodueix vídeo

“Hi ha gent a la presó per les seves idees polítiques”

Sergi López
Actor

Reprodueix vídeo

“La llibertat d’expressió està cada vegada més en perill”

Clara Segura
Actriu

Mira el documental "20-S"

Demostra el pacifisme de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez

El documental de Mediapro ‘20-S’ és una reconstrucció dels fets que van tenir lloc el passat 20 de setembre de 2017 a Barcelona. Mostra que el president d’Òmnium i l’expresident de l’Assembla Nacional Catalana van actuar de forma cívica i pacífica i que no van cometre el delicte de rebel·lió de què se’ls acusa. Malgrat tot, Cuixart i Sànchez estan en presó preventiva injusta des del passat 16 d’octubre, un aïllament que vulnera els seus drets i llibertats d’expressió i manifestació.

Reprodueix vídeo

Notícies

No hi ha notícies

Actes

  • Propers
  • Anteriors

No hi ha activitats

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de permetre't la navegació amb característiques predefinides, el seguiment i anàlisi del teu comportament i la gestió d'espais publicitaris. L'accés i ús del web implica la teva acceptació. Per a més informació, pots accedir a la nostra Política de cookies.